Actueel

Naar overzicht

Duurzaam vakmanschap, dat geeft lucht!

Het klinkt zo eenvoudig: “Post Luchtkanalen brengt lucht waar die heen moet.” Zo brengt deze specialist het op de eigen website. Dat er behoorlijk wat knowhow en nauwkeurigheid bij komt kijken, weten ook de vele vaste klanten van deze experts in luchtkanalen en appendages. Niet voor niets wordt het bedrijf in heel Nederland ingezet bij grote projecten.

Post Luchtkanalen heeft niet alleen een vestiging in het Nederlandse Rosmalen. De productie geschiedt in Polen en ook daar levert het bedrijf dus volop installaties. Namens de organisatie vertelt Sjors Kuipers: “We houden zowel het vervaardigen als de assemblage en montage in eigen beheer, dat geeft de meeste grip op de kwaliteit die men van ons gewend is.”

Ieder gebouw en iedere ruimte vragen om een eigen aanpak als het zaken als klimaatbeheersing of zelfs luchthygiëne betreft. “Wij werken voor de meest uiteenlopende projecten in de utiliteitsbouw”, vertelt Sjors. “Van kantoren tot ziekenhuizen, van cleanroom tot de levensmiddelenindustrie. Binnen elke omgeving, met de specifieke voorwaarden en eisen voor elke situatie.” Hij legt uit dat de samenwerking vaak begint bij het aangeleverd krijgen van tekeningen en specificaties, waarna de productie kan beginnen. “Dat is altijd maatwerk natuurlijk.” Vervolgens monteren de specialisten de systemen zelf en volgt een laatste nacontrole.

Meedenken
“Ons aandeel in een bouwtraject is veelal vanaf productie tot oplevering”, vertelt de woordvoerder. “Maar we zetten onze kennis natuurlijk graag verder in. Niet alleen als een ontvangen tekening eens vragen oplevert, waarbij we zeker checken of het klopt. Ook als men onze technische kennis vooraf wil inzetten, adviseren we graag. Dit doet het bedrijf door te anticiperen op de ontwikkeling van BIM. Het gaat immers om een goed eindresultaat.” Post Luchtkanalen is geregeld onderdeel van grote projecten, in het hele land. Aannemers en ontwikkelaars kiezen vaak voor dit bedrijf vanwege de enorme vakkennis, de precisie en snelle levering. Dat laatste komt met name door efficiënte, klantgerichte bedrijfsvoering. Productie, planning en coördinatie houdt het bedrijf allemaal in eigen hand, net als kwaliteitscontroles die voldoen aan de standaard van branchevereniging Luka; de Nederlandse Vereniging van Luchtkanalenfabrikanten. Veel waardering hebben opdrachtgevers bovendien voor de korte lijnen, met een projectleider voor de coördinatie en een projectbegeleider op de locatie. Alles op alles om te zorgen dat het goed én snel gebeurt.

Mooi project
Trots is het Post Luchtkanalen team op de bijdrage aan de realisatie van het nieuwe gebouw van het Rijksinstituut voor Gezondheid en Milieu (RIVM) op het Utrecht Science Park en het nieuwe gebouw S, bij het Radboudumc in Nijmegen. Dat laatste project heeft de BREEAM In-Use Duurzaamheids Certificering‎ ontvangen vanwege de totaalaanpak en daar maken de geplaatste luchtkanalen en appendages deel van uit. Sjors: “Dat is hoe we graag werken: duurzaam, innovatief en kwalitatief hoogwaardig. Mooi om daar zo’n waardering voor te krijgen.” Hij werkt zelf pas enige maanden bij Post Luchtkanalen en liep hier eerder stage, samen met een projectgroep van een aantal leerlingen. Zo wordt waar mogelijk de verbinding met onderwijs gezocht, al dan niet in de regio. Voor een bedrijf als dit één van de manieren om ook eens op een andere wijze in beeld te zijn. “Precies daarom maken we tevens graag onderdeel uit van het RegioinBedrijf netwerk. In beeld blijven en laten zien waar je voor staat is belangrijk.”

Bron: RegioinBedrijf
Auteur: Hans-Jorg van Broekhoven